Uki goshi

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Pin It Share 0 LinkedIn 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×

Uki goshi (lite hoftekast) er blant de 40 opprinnelige kastene som Jigoro Kano plukket ut som grunnleggende judoteknikker. Det tilhører den første gruppen av kast, dai ikkyo i gokyo (no waza). Det er også blant de 67 kastene som er godkjent av dagens Kodokan Judo. Uki goshi er klassifisert som et hoftekast, koshi waza. Noen kilder oppgir at det var Jigoro Kano som utviklet denne teknikken.

Beskrivelse av uki goshi

I uki goshi ruller uke over toris hofte. Tori plasserer den ene foten sin inn foran uke, og tori står med siden sin mot magen til uke. Uke sklir nesten bare forbi hoften til tori. I motsetning til o goshi løfter man ikke uke særlig opp fra bakken.

Det er sjelden man ser dette kastet brukt i konkurranse. Uki goshi er med i nage no kata, og der brukes kastet som en forsvar mot et slag. Her skiller kastet seg fra de andre ved at man kaster det motsatt vei enn alle de andre teknikkene.


0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Pin It Share 0 LinkedIn 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×

Takk for at du stakk innom!

Lag gjerne et bokmerke ved å trykke cmd+d eller ctrl+d på tastaturet ditt. Hadde jo vært hyggelig om du stakk innom en annen gang også.

  • Mer enn 450 sider
  • Alt du trenger å vite om selvforsvar og judo
  • Oppdateres og fornyes hele tiden
Lukk dette vinduet

JudoMania på sosial medier

Er du aktiv på sosiale medier? Har du en Facebook-konto? Eller er du på Twitter?

Ta deg gjerne tid til å dele eller like JudoMania Online. Det er skikkelig oppmuntrende for meg (og den eneste lønna jeg får for strevet) :)