Sasae tsurikomi ashi

Sasae tsurikomi ashi er blant de 40 opprinnelige kastteknikkene som ble samlet og videreutviklet av Jigoro Kano. Kastet tilhører gruppen dai ikkyo. Sasae tsurikomi ashi er også inkludert i den nyeste listen med godkjente teknikker fra Kodokan, og den klassifiseres som en fotteknikk, ashi waza.

Sasae tsurikomi ashi kan ligne litt på hiza guruma, men kastet skjer mer i steget enn hiza guruma. Ukes retning er gjerne rett framover eller på skrått framover. Tori trekker og roterer slik at ukes bevegelse forsterkes.

Idet øyeblikk uke flytter foten framover, hindrer tori dette ved å blokkere ukes legg med fotsålen på sin egen fot. Tori går gjerne et ørlite skritt til siden, for ikke å hindre ukes naturlige bevegelse inn i kastet.


Del med vennene dine

Submit

Takk for at du stakk innom!

Lag gjerne et bokmerke ved å trykke cmd+d eller ctrl+d på tastaturet ditt. Hadde jo vært hyggelig om du stakk innom en annen gang også.

  • Mer enn 450 sider
  • Alt du trenger å vite om selvforsvar og judo
  • Oppdateres og fornyes hele tiden
Lukk dette vinduet

JudoMania på sosial medier

Er du aktiv på sosiale medier? Har du en Facebook-konto? Eller er du på Twitter?

Ta deg gjerne tid til å dele eller like JudoMania Online. Det er skikkelig oppmuntrende for meg (og den eneste lønna jeg får for strevet) :)