Daki age

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Pin It Share 0 LinkedIn 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×

Daki age er ikke tillatt å bruke i konkurranser. Uke ligger på ryggen. Tori står på knærne og reiser seg til en oppreist posisjon mellom ukes ben. Tori fester et sentrert grep i ukes krage. Tori løfter uke opp i skulderhøyde, og deretter kastes uke direkte ned i bakken igjen.

Teknikken er også kjent som mochi age, idaki age og daki otoshi. På begynnelsen av 1980-tallet ble den vurdert som for brutal og dermed ble den ulovlig å benytte i shiai. Tidligere hadde man akseptert teknikken som en relevant judoteknikk, og man hadde dømt ippon i samme øyeblikk som uke var løftet opp i skulderhøyde. Dermed var det ikke noe behov for å kaste uke i bakken.

Selv om teknikken ikke kan brukes i randori eller i konkurranser, så passer den utmerket som en selvforsvarsteknikk. Daki age brukes også i MMA som forsvar mot dårlige kontrollteknikker (på bakken).

Daki age-tips

  • For å øke effekten kan man holde armene under ukes knehaser. Da får man et mye sterkere løft.
  • Kraften i kastet kommer fra hoftene.
  • Løft med bena, ikke med ryggen.
  • Uke kan forsøke å motvirke teknikken ved å kontrollere toris ben.

Kilder:


0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Pin It Share 0 LinkedIn 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×

Takk for at du stakk innom!

Lag gjerne et bokmerke ved å trykke cmd+d eller ctrl+d på tastaturet ditt. Hadde jo vært hyggelig om du stakk innom en annen gang også.

  • Mer enn 450 sider
  • Alt du trenger å vite om selvforsvar og judo
  • Oppdateres og fornyes hele tiden
Lukk dette vinduet

JudoMania på sosial medier

Er du aktiv på sosiale medier? Har du en Facebook-konto? Eller er du på Twitter?

Ta deg gjerne tid til å dele eller like JudoMania Online. Det er skikkelig oppmuntrende for meg (og den eneste lønna jeg får for strevet) :)